Softwarepakket Vigilant

De bouw van het pakket is indertijd gestart door Michiel Gerrits van de Enden. Zelf had ik ook al het een en ander gemaakt en dit alles is samengevoegd tot 1 pakket.

Historie

Het mooie van de historie is wel dat we op versie 7 zijn uitgekomen en dus een mooi moment om te stoppen. Jaartallen zijn een beetje in de mist van de historie vervaagd maar de ontwikkelingen zijn als volgt geweest.

Versie 1 (~1985)
De eerste programma’s zijn ontwikkeld in xBase en was er zeker nog geen sprake van een uitvoerbaar programma.

Versie 2 (~1987)
Op dat moment werkte is als contractor bij het GAK (tegenwoordig UWV) en was een behoefte aan een Demonstratie systeem. Eerder bij de Shell was ik al in aanraking gekomen met Clipper en daarmee is het toen het eerste uitvoerbare programma gemaakt.

Versie 3 (~1990)
Begin van 2 sporen door zaken te ontwikkelen voor AIM maar ook bij een samenwerking met een bestaand pakket.

Versie 4 (~1993)
Samenvoeging van de beide pakketten.

Versie 5 (~1999)
Tot dit moment was het een DOS pakket maar het werd noodzakelijk dit als volwaardig Windows pakket te gaan gebruiken.

Versie 6 (~2010)
Het Windows pakket was standaard opgezet met standaard grijze tinten. Om beter onderscheid te kunnen maken tussen de diverse delen van het scherm zijn kleuren geïntroduceerd.

Versie 7 (~2016)
Dit is een technische aanpassing geweest. Veel bronprogramma droegen nog de sporen van jaren ontwikkeling en waren rommelig en slecht leesbaar. Het beheer van variabelen was slecht er werd geen gebruik gemaakt van objecten.

Schema van het softwarepakket